Radio Friday 23: Μεγάλη Παρασκευή

Καλημέρα …

έχει μείνει κανείς σε χώρο που έχει σύνδεση?

πολύ μεγάλη έξοδος και φετός. Πιστοί στο φολκλόρ του "πασχα ελλήνων πάσχα" ή πιστοί της θρησκείας των εκδρομών στους δρόμους, τα λιμάνια τ’ αεροδρόμια και τους (πάντα μαγευτικούς) σιδηροδρομικούς σταθμούς. Φυσικά και πολλοί στις εστίες τους.

Καλή Ανάσταση …

πόσο αληθινή ακούγεται αυτή η ευχή, με ή χωρίς εισαγωγικά!

I am the Resurrection – Stone Roses

 

Μετά το καταπληκτικό τραγούδι των Stone Roses (ελπίζω να μην έκανες το λάθος και δεν το άκουσες μέχρι τέλους …) θέλω να παραμείνω σε μια κατάσταση "ανατασης" και μου ήρθε στο μυαλό ένα άλλο τραγούδι από τα παλιά … πάμε λοιπόν!
Up Up and Away – The Temptations

 

 Με πολύ χαρά διάβασα ότι την Κυριακή του Πάσχα για πρώτη (αν το κατάλαβα καλά) φορά η λειτουργία της Αγάπης θα ψαλλεί στον Αγιο Διονύσιο της Αθήνας Και στη Νοηματική Γλώσσα! Χίλια μπράβο και εύγε! Αλλά (σιγά μη δε γκρίνιαζα και σήμερα) μήπως αυτό είναι μια καλή ευκαιρία η εκκλησία να το καθιερώσει και σε άλλες εκκλησιές και άλλες μέρες … Θυμάμαι την ταινία της Ρικάκη "Τα λόγια της Σιωπής" την οποία είδα σε σινεμά που ήταν γεμάτο από μη ακούοντες που όμως μιλούσαν τη νοηματική … Αισθάνθηκα σα να ήμουν στη Ρωσία όλοι μιλούσαν μια γλώσσα που εγώ αδυνατούσα να καταλάβω!

Μπράβο πάντως, είναι μια καλή αρχή!!! (ελπίζω να συνεχίσει, μαζί την τοποθέτηση διαδρόμων και  άλλων διευκολύνσεων για άτομα με κινητικά προβλήματα που έχουν την ανάγκη να πηγαίνουν σε μια εκκλησία)!!

Love Her – Μανος Χατζιδάκις Reflections – Rainning Pleasure

Δεν είναι λίγο περίεργο, λίγο υποκριτικό, λίγο … πώς να το πω που τη Μεγάλη Παρασκευή τα ραδιόφωνα τάχα μου γίνονται λίγο πιο … (άντε πάλι) πώς να το πω … πιο "στενοχωρημένα" ντεμέκ … Και οι παραγωγοί λένε διάφορες αμπελοφιλοσοφίες ένεκα της ημέρας… Τέλος πάντων "αγάπα το ραδιοφωνο σου με τα ελαττώματά του". Πιστός κι εγώ στο κλίμα θυμήθηκα ένα εξαιρετικό γκρουπ

O Pastor – Madredeus

 

 Την προηγούμενη Παρασκευή, που δεν ήταν μεγάλη, πήγαμε να δούμε και να ακούσουμε φυσικά τον Αλκινοο Ιωαννίδη. Δίνει παραστάσεις στο Γυάλινο, στη λεωφόρο Συγγρού, παρέα με τρεις πολύ καλούς μουσικούς.

Τι κρίμα! Τι κρίμα ένας καλλιτέχνης όπως ο Αλκίνοος να πρέπει να κάνει παραστάσεις σε ένα χώρο που έχει σφιχταγκαλιάσει την αισθητική των σκυλάδικων. Από ένα λάθος δεν καταφέραμε να κάτσουμε στο τραπέζι μας, και καταλήξαμε όρθιοι στο μπαρ. Έτσι είχα την τύχη να βλέπω όλο το μαγαζί. Τα στενά καρεκλάκια στριμωγμένα, τα γκαρσόνια να πηγαινοέρχονται με τα ξηροκάρπια και τα συναφή. Διάφορες παρέες να παίζουν με τα κινητά τους και να φωνάζουν – όχι να μιλάνε ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ.

Δε με πειράζει να δω όρθιος μια μουσική παράσταση, τις περισσότερες άλλωστε έτσι τις έχω δει και καταφχαριστηθεί. Είμαι συναυλιακός τύπος.

Αλλα αν θέλω "μεγάλη πίστα" θα πάω σε μεγάλη πίστα ξέροντας από πριν τι έχω να αντιμετωπίσω.

Αδικείται ο Αλκίνοος από το χώρο. Ελπίζω να τον πετυχω σε ένα κανονικό live!

Πατρίδα – Αλκίνοος Ιωαννίδης

 

Να περάσουμε καλά.

 Με αγάπη.

Είναι όμορφο να τη δίνεις όσο και να τη δέχεσαι.

Μην είσαι τσιγγούνης στα συναισθήματα. Σκόρπα τα! Θα σου επιστραφούν!

Μην τα σκορπάς με σκοπό να σου επιστραφούν.

Σκόρπα τα για να γεμίζεις πάντα τις μπαταρίες σου.

(και μη νομίζεις ότι με βου ενικό μιλάω απαραιτήτως σε σένα … )

φιλιάαααααααααααααα με μια πολύ πολύ καλή κι αγαπημένη διασκευή.

Alone again Or – (Love) Calexico live

Share on Facebook

One Response to “Radio Friday 23: Μεγάλη Παρασκευή”

  1. Είμαστε ακόμα εδώ!
    Καλά να περάσεις!

Leave a Reply