Radio Friday: Είναι Χριστούγεννα γαμώ το μου

Γεια και χαρά συβλογκίτες και συβλογκίτισσες.

Ωραία, είναι Χριστούγεννα … ε και! 
Γιατί δηλαδή πρέπει υποχρεωτικαμάντ να είσαι κάπως φεστίβος ή φεστίβα? Δεν μπορείς να συνεχίσεις και να περάσεις το σαββατοκύριακο που έρχεται σαν όλα τ' άλλα? 
Μπορείς! έτσι κι αλλιώς τα παιδιά δεν πρόκειται να σε ξυπνήσουν για τα κάλαντα. Αν δεν φοβούνται αυτά, φοβούνται οι γονιοί να τ' αφήσουν να γυρνοβολάνε όπως έκανες εσύ ή οι φίλοι σου παλαιά! 
Είναι το ίδιο φασισμός να λες Οι βουλευτές είναι αχρηστοι και επικινδυνοι και λαμόγια και υπεύθυνοι για όλα τα σκατά που μας λούζουν με το να λες "έσο χαρούμενος" αφού είναι Χριστούγεννα.
Κάποιοι δεν είναι (από τους βουλευτές λέω) και κάποιοι δε μασάνε και να γιορτάσουν για ένα εικοσιτετράωρο και μετά να επιστρέψουν στο μιζεροσήμερα. 

Τα παιδιά μου μεγαλώνουν. Πονηρεύουν. Γίνονται "μεγάλα" παιδιά. Μικρά είναι ακόμη, αλλά να, όπως τα βλέπω και κυρίως τα ακούω νιώθω ότι αλλάζουν κατηγορία. Ειδικά ο Αντώνης που είναι δευτεράκι … κολλέγιο αθυροστομίας και πονηριάς. Προσπαθώ να θυμηθώ εγώ πότε "αλλαξα" κατηγορία. Μάλλον θα θυμάται η μαμά  κι ο μπαμπάς μου. Εκτός κι αν με τα χρόνια οι γονείς θυμούνται ό,τι τους βολεύει για τα παιδιά τους. 
Η Μαρίνα μου πάλι, έβαλε σκουλαρίκια. Τα ζητούσε από περσι το Πάσχα. "Κόκκινα θέλω μπαμπά" Κόκκινα της βρήκε ο Γεωργούλης, ο φίλος μας ο χρυσοχόος που μοιάζει με τον Χάγκριντ στο σωματότυπο – μη σε ξεγελάει το Γιωργούλης. Τα έβαλε και κάθε βράδυ μας λέει πόσο θαρραλέα είναι που τα γυρίζει και τους βάζει οινόπνευμα μόνη της.
Τι, πώς θα αντιδρούσα αν μου ζητούσε ο Αντώνης μου σκουλαρίκι? 
Κανονικά – αφού φοράω κι εγώ! θα προσπαθούσα να κερδίσω κανα δυο-5-10 χρόνια αλλά δε θα τό 'κανα και θέμα … λέμε τώρα!

Μεγαλώνουμε και γινόμαστε πιο σκληροί με τον εαυτό μας, τους άλλους και πιο ευαίσθητοι με τις αναμνήσεις μας. Ξεχνάμε; Ή βάζουμε κάτω από το χαλάκι της υπάρξης μας ό,τι μας χαλάσε;

Η παραμονή των χριστουγέννων είναι αφιερωμένη στο σπιτικο παρτι της Ευγενίας που γιορτάζει και του Ηλία. Από το 1994 μία ή δύο χρονιές δεν έχω πάει γιατί είχε προκύψει κάποια εκδρομή. 
Φέτος αποφασίσαμε να αφήσουμε ήσυχα τα χιλιάδες cd του Ηλία, που πρέπει να ψάχνουμε για να κάνουμε πρόγραμμα και να βάλουμε τις επιθυμίες μας στο σύχρονο jukebox. Πώς λέγαμε παλιά: θα φέρω κάτι δισκάκια … Τώρα λέμε: Θα φέρω το σκληρό μου (με την καλή έννοια) 
Χορός, ποτό, καλή παρέα. Εσύ είχες ή έχεις παρέα που τη συναντάς μια ή δύο φορές το χρόνο; 

Καλά χριστουγεννα εύχομαι σε όλους, όπως τα αντιλαμβάνεται ο καθένας. 
Καλό ο,τιδήποτε εύχομαι. 
Εύχομαι να έχουμε δουλειά και στις δυσκολίες που έρχονται ή έχουν έρθει για πολλούς, να μπορούμε τουλάχιστον να διατηρούμε την αξιοπρέπειά μας.
Καλό σου-κου συβλογκίτες και συβλογκίτισσες!!!

 

Share on Facebook

4 Responses to “Radio Friday: Είναι Χριστούγεννα γαμώ το μου”

 1. hfaistiwnas says:

  Είναι που ωριμάζουμε και ξεχνάμε τα δικά μας.. :)
  Καλά Χριστούγεννα!!!

  • Giannis Kafatos says:

   καλά χριστούγεννα Ηφαιστίωνα! Να είσαι καλά,ευχαριστώ για την επισκέψη

 2. Αθανασία says:

  Ας έχουμε Χριστούγεννα στη καρδιά μας Γιάννη. 
  Να έχεις υγεία και χαρα πάντα 

  • Giannis Kafatos says:

   Σ΄ευχαριστώ, κι εσύ εύχομαι να έχεις ό,τι επιθυμείς! Υγεία, χαρά, κέφια, κουράγιο!

Leave a Reply