Οι διαρροές, οι …υδρ-ΑΥΛΙΚΟΙ, τα λούκια και η χαρά της αιμοδοσίας!

Είναι ωραίο να έχεις τα αρχίδια, που λέει η έκφραση να μπορείς να λες τη γνώμη σου. 
Δεν είναι πάντα εύκολο, μην σπεύσεις να δηλητηριάσεις την ψυχή σου με κακίες. Μερικές φορές θέλει πολύ κουράγιο να πεις τη γνώμη σου, αυτό που πραγματικά πιστεύεις ακόμη και στον πιο κοντινό σου άνθρωπο.


Ε, λοιπόν αυτα τα … ας το πω σθένος για να μην χαλάστούμε… Αυτό το "σθένος" είναι ένα ακόμη από τα πράγματα που έχουν χάσει οι πολιτικοί μας. 
Τους έχουμε βοηθήσει κι εμείς οι δημοσιογράφοι κι έτσι πλέον ζούμε με τις διαρροές.


Σαν αυτή που έπαθε ο ο Νίκος στον έβδομο, από πάνω μου και έκανε το σαλόνι μου να γεμίσει σταλακτίτες και χειμωνιάτικα στρώσαμε τις καλοκαιρινές πετσέτες να μη μουλιάσουν τα πατώματα. Πότιζε ο άνθρωπος, δε φταίει  – είμαι τυχερός που έχω καλούς γείτονες – και το νερό βρήκε τον τρόπο του και τη ροή του, κι επειδή φίλοι από παλιά με τον Νεύτωνα… καταλαβαίνεις: ήρθε κάτω. Και μετά από λιγες μέρες, ίσα που πρόλαβαν να στεγνώσουν οι πετσέτες … στην κουζίνα  μου από το μπάνιο του … τα ίδια.

Δειρός γινήκαμε, άνευ σπηλαίου.
Τέλος πάντων, με έναν καλό υδραυλικό η ακαταμάχητη αγωνία του νερού του Νίκου να κατέβει στο δικό μου διαμέρισμα διακόπηκε. Το νερό του Νίκου μπήκε στο λούκι του και συνεχίζουμε τη ζωή μας … στεγνά!
(προφανώς και το "στεγνά" έχει να κάνει με την κατάσταση που επικρατεί γύρω μας! Στεγνώνουν οι άνθρωποι και οι ψυχές τους  μέσα στην ανασφάλεια, την ασάφεια, την ταλαιπωρία και την απελπισία!)!

Το Μαξίμου  διαρρέει ότι οι βουλευτές υπέκυψαν στις συντεχνίες. 
Κατ' αρχήν να δούμε αν ο Μάξιμος έκανε κακή δουλειά στα υντραούλικα του μεγάρου του, ή αν ο ίδιος ταμάμ χθες το βράδυ τόσο πολύ συγχίστηκε από τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα, τα βουλευτάκια, σηκώθηκε από το μνήμα του και άνοιξε τις βρύσες σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 
Μάλλον απίθανο.


Οι … διαρροείς των διαρροών αυτό που θένε να κάνουν οι υδρ-αυλικοί είναι να να μαζέψουν τις διαρροές σε κουβάδες και να τους απομακρύνουν από το Μαξίμου – μη και φουσκώσουν τα παρκέ – και να τους αδείασουν εκεί που μπορεί να αποροφηθεί … το ύδωρ της σοφίας …


Με παρακολουθείτε ή είμαι σε ένα μοναχικό  trans? (έδωσα και αίμα το πρωί και είμαι κάπως high, δεν στο κρύβω).

Αν θέλει ο πρωθυπουργός να πει κάτι στη ζωγράφο γυναίκα του κάνει διαρροές ή της το λέει σε άπταιστα ξενόγλωσσα που μιλούν ή στα ελληνικά που ανέχονται?
Φαντάζομαι σα ζευγάρι ένας έκαστος εξ αυτών μπορεί κάποια στιγμή του βίου των να έκαναν νερά, αλλά μετά από τόσα χρόνια … ε, μάλλον θα μιλούν!

Γι' αυτό σου λέω: γιατί δε λέει όποιος θέλει να πει κάτι με τη φωνή του ή έστω με τη γραφή του? 
Πρωθυπουργός, πολιτικός, υπουργός, αρχηγός κλπ κπλ, Θες καλό μου να πεις κάτι για κάποιον: πέσ' το που να με πάρει και να με σηκώσει. Πες το κι εσύ να χαλαρώσεις και οι υπόλοιποι να το καταλάβουν. Αν δε θες σιώπα. Αλλά άσε τους υδρ-αυλικούς, τις αυλητρίδες και το κακό συναπάντημα στην ανησυχία του! 


Δεν είναι κακό να μη θες να πεις κάτι την ώρα που όλοι το περιμένουν. Είναι ανθρώπινο.

Κι εμένα η γιαγιά Μόσχα μου έλεγε πριν μιλήσεις να μετράς μέχρι το δέκα. Άλλο αν εγώ την κρίσιμη ώρα δε θυμόμουν ούτε τη γιαγιά ούτε τις σοφές συμβουλές της! Αν δε θες λοιπόν βγάλε το σκασμό. 


Αν θες όμως… να έχεις και το ανάστημα το …ανατομικόν που θα σου επιτρέψει να είσαι ευθύς.
Είναι απλό: όπως το νερό που τρέχει μέσα στο λούκι του, καταλήγει στο χώμα και το κάνει λάσπη.


Τελικά είναι ωραίο να δίνεις αίμα!

 

Να πάρε και μια "πειραγμένη" φωτό από την λαμπερή … επικαιρότητα

(την κανονική φωτό τη βούτηξα από το NP)

 

Share on Facebook

Leave a Reply