Radio Friday: Μίζα σου και μία μου (ή Είμαι ένας Μαλάκας και μι…ζός)

 

Ποιος ήρθε? ο Μαντέλης?

πού πήγε?

Καλημέρα μαλάκα! Αντε πλήρωσε για την καφετιέρα-ψυγείο-καταψύκτη-κουζίνα-εντοιχισμένο φούρνο-σου! Αντε πλέρωσε γιατί ο Μαντέλης τα παντελόνιασε. Μαζί του κι άλλοι. Στον κωδικό 101.000 εχει σκυλιάσει από χθες ο κύριος Αϊβαλιώτης ότι κρύβονται και Δημοσιογράφοι.

Καλημέρα στη χώρα που χρόνια τώρα βασική αρχή είναι ότι Κλέφτης είναι όποιος Πιάνεται! Κατάλαβες? Έτσι μεγάλωσες κωλοπαπάρι. Αρχιδόμαγκα του κερατά. Έτσι σε μεγάλωσε η γαμημένη προηγούμενη γενιά που μόλις είδε ξυρισμένη μασχάλη καύλωσε κι άρχισε να γαμεί ό,τι έβρισκε μπροστά της, Και το πρώτο που βρήκε ήταν η κωλοχώρα που μας έκανε ανθρώπους. Σκατά στη μουρη μας. Ολωνόνε! Ολοι έχουμε τις ευθύνες μας.Παπαρομαλάκα σκάσε και πλήρωνε τους. Από την εποχή που κάποιος "εκανε ένα δωράκι στον εαυτό του" μέχρι χθες που ο Μαντέλης είπε "α, διακόσια χιλιάρικα ευρώ στο λογαριασμό του κολλητού μου στην Ελβετία …" μεγαλώνεις λάθος και λαθραία. Γι’ αυτό σε βρίζουν οι γερμανοί. Αυτοί που πετάνε τη λάμπα επειδή συμπλήρωσε τις ώρες που λέει ο κατασκευαστής ότι δουλεύει σωστά κι ας ανάβει ακόμη!
Μας βρίζουν και γελάνε με τα χάλια μας. Αν δεν ήταν η Γερμανική δικαιοσύνη έναν πούτσο δε θα είχαμε πάρει χαμπάρι.Κατάλαβες?

Κι εγώ που βρίζω τι κατάλαβα? Το στυλ της κωλόγριας δεν αντιγράφεται, ούτε και μ’ ενδιαφέρει να το αντιγράψω. Βρίζω όμως για να ξεσπάσω κάπου. Έστω στον αέρα που αναπνέω. Μπας και φτάσει στα πνευμόνια και αυτών που θα ήθελα να βρίσω κατάμουτρα. Τι αρχίδια αέρας είναι αν δεν πηγαίνει παντού!
Δε θέλω να διαχειριστώ το θυμό μου και άλλες αμερικάνικες παπαριές. Στην αμερική ολόκληρος πρόεδρος απολογήθηκε για ένα τσιμπουκι (όπως πολύ επιτυχημένα είπε ο Οικονομέας προχθες το πρωί). Βλέπεις τα "αμερικανάκια"! Ενώ εδώ εσύ Ελληνάρα καραπουτσοκλή μου … βρίσε απλώς γιατί ποτε δε θα δεις κανένανε να απολογείται  ή πολύ περισσότερο να ζητάει συγνώμη για τα γαμισιάτικά του, κι ας μάς εχουν κάνει όλους μούσκεμα τα φλόκια τους!!!

Σήμερα τα έχω πάρει στο κρανίο και δημοσίως! Δεν μπορώ πια. Αύριο γίνομαι 41. κατάλαβες μ’εχει πιάσει η κρίση των 41! κατάλαβες?

Δε γουστάρω άλλο να ζω σα να μου κάνουνε μονίμως πλάκα. Κατάλαβες!

Θέλω να γίνει κάτι και να αισθανθώ ότι τους γαμάω κι εγώ, όπως τόσα χρόνια με γαμάνε αυτοί. Κι εμένα και τον πατέρα μου, που ‘τρεχε κάποτε η μάνα μου να παρακαλέσει τον έφορο να μην τον βάλει φυλακή για ένα καθυστερημένο χρέος στην εφορία επειδή την επόμενη χρονιά από τα γαμημένα "υπερκέρδη" του έκλεισε η εταιρεία που δούλευε κι έμεινε χωρίς δουλειά και μας ψώνιζε η γιαγιά μέχρι να ορθοποδήσουμε. Υπάλληλος σε ναυτιλιακή εταιρεία. Σημειωτής. Πού όταν είχε καράβι να αδειασει εμενε 3 και 4 μέρες στο λιμάνι -τοσο που όταν ήμουν μικρόςκαι δεν καταλάβαινα, νόμιζα ότι είναι ναυτικός(και όταν γυρνουσε σπίτι κοιμόταν και δεν τον εβλεπα)! Κατάλαβες! Και την αδελφή μου, και βλέπω ότι συνεχίζεται το πήδημα και στα παιδιά μου.

όμως εγώ … δεν!

Γι’ αυτό ελπίζω ότι καποιοι που … δεν …  κάτι θα κάνουν και θα μας βρουν στο πλευρό τους. Αυτά που δε φωνάξαμε όταν επρεπε, μπορούμε να τα φωνάξουμε τώρα! Πρέπει -τουλάχιστον.
Σε κάποιους το χρωστάμε.

Σήμερα το Ραδιο Friday δεν έχει μουσική. Έχει τύψεις, έχει απογοήτευση, έχει νεύρα, έχει θυμό, έχει θλίψη, έχει κατάθλιψη, έχει μανία, έχει αγωνία, έχει φόβο, έχει άγχος, δεν έχει λογαριασμό στην Ελβετία, έχει έναν λογαριασμό στην Πειραιώς που περιμένει να γεμίσει με την επόμενη μισθοδοσία. Μπορούν όλα αυτά να αποτελέσουν μουσική? Δεν ξέρω. Μάλλον όχι. Εγώ τα έχω όλα αυτά! Θυμό, θλίψη, αγωνία, κατάθλιψη,φόβο,άγχος,μανία. Εγώ! Που αύριο γίνομαι 41 και είμαι ένας μαλάκας και μισός που άφηνα τόσα χρόνια τους μαντέληδες να γελάνε στη μούρη μου, να παίζουν με το μέλλον μου και τελικά με το μέλλον των παιδιὠν μου.

 

Share on Facebook

Leave a Reply