Κωσνταντίνος Τζούμας “Πανωλεθρίαμβος

Επιτέλους! Τελειώσα την ανάγνωση. Επιτέλους ο Τζουμ τελείωσε τις υποχρεώσεις του σε κανάλια δημοσιοργάφους, στο έθνος και στη μουσική και συναντηθήκαμε στα στούντιο του Εν Λευκώ – άλλωστε αυτά τα στούντιο και η μουσική του επιμελήτρια και διευθύντρια του σταθμου, Κατερίνα Κάφκα, έχουν τη ζηλευτή τους θέση στο τρίτο μέρος της βιογραφρίας του.Η Κάφκα, είναι η φωτογράφος του εξωφύλλου!

 

Πανωλεθρίαμβος

Πάνω, ολέ και θρίαμβος. Η όποια πανωλεθρία πάντα ελλοχεύει, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που την ξορκίζουν και δεν της επιτρέπουν – ακόμη κι όταν έρχεται με διάθεση αρμένικης βίζιτας – να γίνεται ορατή.

Είμαι Τζουμικός, άρα δεν μπορώ και δε θέλω να σου πω την αλήθεια να μιλήσω με καμία αίσθηση "αντικειμενικού".

Παραμένω Τζουμικός και μετά το γδύσιμο που τόλμησε ο Κωνσταντίνος Τζούμας ψυχή τε και σώματι μέσα από το τρίτο βιβλίο της αυτοβιοργαφίας του.
Παραμένω Τζουμικός ακόμη κι όταν διαφωνώ με τις πράξεις ή τις παραλείψεις που περιγράφει με έναν καταπληκτικό τρόπο στο βιβλίο του.
Οταν διαβάζεις το βιβλίο μιας προσωπικότητας που γουστάρεις είναι προφανές ότι το ένστικκτο της αυτοσυντήρησης δε σ’ αφήνει να διαφωνήσεις και πολύ μαζί του. Ακόμη κι όταν … πρέπει. Τι θα πει "πρέπει"; Τίποτα. Αυτά με τα οποία μεγαλώνει ο καθένας μας.

Τις προάλλες είχα ανεβάσει ένα βίντεο από την παρουσίαση του βιβλίου του στο Public.  Πηγαίνω – όταν τα καταφέρνω – σε αρκετές παρουσιάσεις βιβλίων. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση στην παρουσίαση του Τζούμα ότι είδα πολλούς συγγραφείς. Κανονικούς συγγραφείς. Όχι τους περιστασιακούς που χρειάζονται τη δημοσιότητα. Μ’ ‘άρεσε αυτό. Επίσης η παρουσίαση ήταν Τζούμας … με καταλαβαίνεις; Δεν ήταν μπαστουνοκατάπιους (που έλεγε τον εγγλέζο ο Αστερίξ). Ήμασταν όλοι λυμένοι.
Στην παρουσίαση αυτή, κάποιος φώναξε στον Τζούμα: διάβασε κάτι από το βιβλίο. Και διάβασε ένα κομμάτι που είχα ξεχωρίσει κι εγώ να του ζητήσω να διαβάσει στην κάμερα. Βασικά είχα τσακίσει πολλές σελίδες που θα ήθελα να τις ακούσω από τον Τζουμ-ντε-λα-Τζουμ.
"Είσαι τρελλός" μου είπε και περιορίστηκα σε δύο   αποσπάσματα. Ε, μαζί με αυτό της παρουσιάσης έχουμε Τζουμ επί τρία στο βίντεο που έφτιαξα με πολύ αγάπη και μεράκι – ελπίζω να σας αρέσει.

Καλή ανάγνωση και καλή προβολή

Share on Facebook

Leave a Reply