Aixmi.gr – μια νέα ιντερνετική “παρέα”

Ειναι ωραίες οι παρέες. Είναι ωραίο να μπαίνεις σε καινούριες παρέες. Όπως όταν πας σε ένα πάρτυ που ξέρεις έναν δύο, αλλά εκεί γνωρίζεις καινούρια πρόσωπα. Έτσι κάπως είδα την πρόσκληση του Χρήστου Παναγιωτόπουλου στο aixmi.gr.

Αυτό που ακολουθεί είναι το εισαγωγικό κείμενο του Χρήστου:

"Πώς αντιδρά κανείς σε δίσεκτους καιρούς; Πώς αντιμετωπίζει τις χαμένες προσδοκίες για το αύριο, πώς ξορκίζει τους εσωτερικούς του δαίμονες; Σε μέρες μίζερες οικονομικά, άγονες πολιτικά και άνυδρες πνευματικά, όταν όλα μοιάζουν δυσδιάκριτα μέσα σε ένα καταθλιπτικό ημίφως. Τα παρατάει; Παραδίδεται ή λουφάζει; Διαπραγματεύεται ή δραπετεύει; Αντιστέκεται, κατά τη γνώμη μου. Και μοιράζεται τη γνώση, τις σκέψεις και τις ιδέες του με άλλους. Οσους μπορεί περισσότερους.

Εχοντας κατά νου ότι ιδέες που μοιράζονται, δεν πεθαίνουν ποτέ. Μπορούν να δημιουργήσουν το καινούργιο, το νεωτερικό. Αυτή είναι η μήτρα που γέννησε το aixmi.gr. Εναν δημόσιο χώρο προβληματισμού, γνώσης, ανταλλαγής απόψεων και ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Οσοι καταθέτουν τη γνώμη τους εδώ, το κάνουν στο όνομα των πεποιθήσεων τους, χωρίς προκαταλήψεις και εμμονές. Δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, πολιτικοί, επιχειρηματίες, επιστήμονες, άνθρωποι των κοινωνικών κινημάτων και του πολιτισμού μιλούν για ό,τι τους κινητοποιεί, τους ευχαριστεί, τους θυμώνει, τους πονάει.Ανθρωποι με κοινές ανησυχίες, αλλά διαφορετικές ματιές. Ανθρωποι που πιστεύουν ότι η γνώση του κόσμου βοηθά να γίνει καλύτερη η ζωή μας. Μια ζωή που είναι διαρκής πρεμιέρα, χωρίς πρόβα και δυνατότητα επανάληψης… "

Share on Facebook

Leave a Reply