Radio Friday: still crazy after all these years

Καλημέρα, καλημέρα, καλό ό,τι σε ευχαριστεί και σε σιάχνει.

Δεν είναι κακό να καταφεύγει κανείς σ’ αυτά που τον ευχαριστούν και τον σιάχνουν, αρκεί να μη λερώνει … τους άλλους!
Βλέπεις η μαλακία του καθενός σταματά εκεί που αρχίζει η μαλακία του άλλου. Όπως και η δημοκρατία άλλωστε.
Τι, δεν είναι η μόνη έννοια που έχει χάσει το νόημά της? ε, και βέβαια δεν είναι! Τι είναι ίδιο όπως το θυμάσαι από παλιά?
Η μόνη σταθερή αξία αυτής της χώρας είναι η μάμα Μάργκαρετ!

Δεν ντρέπομαι να σου πω ότι κάποτε η μαμά μου, εκ του επαγγελματός μου ορμώμενη, με κατηγόρησε γιατί δεν διόρισα κάπου την αδελφή μου. Ντρέπομαι να σου πω τι απάντησα. (είπαμε ένα βλογκ έχουμε, δε θα βγάλουμε τα πάντα στη φόρα). Η μαμά μου όμως είναι όπως και οι χιλιάδες άλλες μανάδες που έμαθαν ότι το δημόσιο δίνει σιγουριά, εύκολα δάνεια, αραλίκι, και εφάπαξ! Έτσι μεγάλωσε η ελληνίδα μάνα κι έτσι μεγάλωσε τα παιδιά της. Κι επειδή η μάνα γίνεται λιοντάρι όταν κανείς πειράξει το παιδί της … καταλαβαίνεις ε!
Τι είσαι μικρός και δεν σε μεγάλωσε έτσι η μητερούλα?
Οκ, δε μιλάμε γενικά, δεν είμαι δα κι ο εκπρόσωπος της αστυνομίας που γενικώς μας προειδοποιεί εμας τους δημοσιογράφους ότι όταν βρεθούμε απέναντι με αστυνομικούς σε μια πορεία… να προσέξουμε γιατί τα πειράματα τύπου "παβλόφ" που έκαναν στα μπατσικά έχουν αρχίσει να αποδίδουν … κυρίως όταν απαντούν στο δρόμο δημοσιογράφους, συνταξιούχους και άλλα αναρχικά στοιχεία που βάλθηκαν να ταράξουν την τροϊκαημένη μας δημοκρατία!

Nομίζω ότι ο πράιμ μας ήθελε να είναι ο Steve Jobs αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι αποφάσισε να κάνει ό,τι μπορεί εναντίον σε όποιον διαθέτει αυτό το όνομα. Κι επειδή στην ελλάδα που τον έφερε η μοίρα να μεγαλώσει, αυτός ο μέγιστος πολίτης (ή πωλητής) του κόσμου νόμιζε ότι Δουλειά είναι επίθετο. Γι’ αυτό και με την παρέα του αποφάσισαν να κάνουν το βίο αβίωτο σε όσους τη διαθέτουν. Εξαντλεί δε, τον αλτρουϊσμό του αλλάζοντας τα πρέκια σε όσους τελικώς δεν ήταν άξιοι να τη χάσουν!
Ο φίλος μου ο Δημήτρης το έγραψε καταπλητικά στο facebook : Σε λίγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα κάνει δήλωση, με την οποία θα εκφράσει ταυτοχρόνως την οδύνη του για το θάνατο του Steve Jobs και τις εκτιμήσεις του για την προοπτική ανάπτυξης στη χώρα. Η δήλωση θα είναι λιτή και θα περιλαμβάνει δύο λέξεις: "No Jobs"

Το μέγα της ελλάδος δράμα είναι ότι ο γιος διασημου πατρός, πηδηχταρά και καραμπουζουκλή, ηγέτη που δεν τον ένοιαζε αν κάποιος διοικητής … έκανε ένα δωράκι στον εαυτό του (πασοκική μετάφραση της πράξης: υπεξαίρεση), Τζέφρυ για τους συγκατοίκους στο πανεπιστημιακό κάμπους, είναι ότι για το μόνο πράγμα που παραμένει hungry, όπως έλεγε ο μακαρίτης, είναι οι αθλοπαιδιες!

Oι γείτονές μου ληστεύθηκαν άγρια τις προάλλες, δύο γεροντάκια στην οδό Αφροδίτης. Μαζί με τη μαμά μου, την πεθερά μου είναι από τους κοντινούς μου που έχουν νιώσει το βιασμό μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Μαμά και πεθερά, ευτυχώς ήταν θύματα κλοπής κια όχι ληστείας. Το ίδιο και η γυναίκα μου, πέρσι, της άνοιξαν το αυτοκίνητο στο φανάρι και της πήραν την τσάντα (παρ΄όλο που ήταν στο πάτωμα και όχι σε μόστρα). Από τότε μπαίνω στο αυτοκίνητο και κλειδώνομαι. Φοβάμαι!
Μήπως δε θά ΄πρεπε αφού έχουμε υπουργάρα που διαβεβαίωνει, στα μουλωχτά … ότι … δεν έγινε και τίποτα μωρέ! Ληστείες γινόντουσαν απλώς τώρα τα μέσα τις αναδεικνύουν.
Κατάλαβες? Πάλι εγώ φταίω δηλαδή -ως δημοσιογράφος!
Δηλαδή ρε παραστάτη της σημαίας του πολυτεχνείου, αν πάψουν οι ειδήσεις να το λένε … τα παλικάρια με τα καλάσνικοφ, θα κλάσουν μέντες από την καταδίκη στη λήθη … από το γεγονός ότι κανείς δε θα ξέρει το έργο τους και θα σταματήσουν?
Με όλο το σεβασμό, ω υπουργέ  που δεν σου διαθέτω, σταμάτα να βλέπεις CSΙ. Είναι αμερικανιά και εσύ ως αγωνιστής ενάντια στο ΝΑΤΟ κλπ με το αμπέχωνο, δεν είναι δυνατόν να παρασύρεσαι από κάτι τέτοια που σκοπό έχουν την αποχαύνωση του αγωνιστικού σου οίστρου!
Α, ρε Ταραντίνο και Μπρουκχάιμερ τι μας κάνατε!

Απόψε, Παρασκευή 7 Οτόμπρε παίρνω τα cd και ανεβαίνω τέρμα Πατησίων, στο Rich Art Cafe, του φίλου μου του Κρίτωνα και θα ντιτζεϊεύσω με σκοπό να σου φτιάξω τη διάθεση! Πατησίων 351 είμεθα, under the bridge που λένε οι λατρευτοί RHCP. Ευτυχώς που υπάρχει και η μουσική!
καλό σου-κου συβλογκίτες και συβλογκίτισσες!
Η χρεοκοπία τους είναι δεδομένη, η δική μας όχι! εννοώ του καθενός ημών προσωπικώς! Άλλωστε και ο πολυχρονεμένος Μπεν Βεζύρερ επί των οικονομικών το εχει πει ότι σημασία έχει να σωθεί η χώρα (τους -προσθέτω εγώ ο κακόπιστος). Οπότε ας διατηρήσουμε ό,τι έχουμε στο κεφάλι και στην ψυχή μας σε εγρήγορση! Αυτοί είναι μέσα σε ψυγείο καλοκαίρι με διακοπή ρεύματος!

 

Share on Facebook

Leave a Reply