“Το παιδί και το άλογο” – Ο αγώνας ενός πατέρα για το γιο του

 

Πόσο μακριά θα πήγαινες για να γιατρέψεις κάποιον που αγαπάς; Ένα εκπληκτικό ταξίδι κουράγιου και ελπίδας.  (από τις εδόσεις Πατάκη)

Όταν ο γιος του, ο Ρόουαν, διαγνώστηκε µε αυτισµό, ο Ρούπερτ Άιζακσον, λάτρης των αλόγων όλη του τη ζωή, ένιωσε συντετριμμένος. Θα μπορούσε άραγε να καταφέρει να επικοινωνήσει µε τον γιο του κάποτε και, ακόμη περισσότερο, να μοιραστεί το θαύμα των αλόγων µαζί του; Και τότε κάτι εκπληκτικό συνέβη. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου κοντά στο σπίτι τους, ο Ρόουαν το έσκασε μέσα από έναν φράκτη και έτρεξε κάτω από τις οπλές ενός αλόγου που ζούσε σε διπλανό αγρόκτημα, µιας ευερέθιστης φοράδας που την έλεγαν Μπέτσι. Αντί να τον ποδοπατήσει, η φοράδα έσκυψε το κεφάλι της και παρέμεινε τελείως ακίνητη – ένα λεπτό βαθιάς ομορφιάς και αποκάλυψης. Ο Ρούπερτ κατάλαβε πως ο απόμακρος, απρόσιτος γιος του είχε πραγματική επικοινωνία µε το άλογο. Άρχισε να παίρνει τον Ρόουαν μαζί του και να ιππεύουν την Μπέτσι. Σύντομα ο Ρόουαν άρχισε να μιλάει και να βελτιώνεται εντυπωσιακά. Τότε, ο Ρούπερτ είχε μια τρελή, απίστευτη ιδέα: Τι θα συνέβαινε εάν υπήρχε ένα μέρος στον κόσμο όπου άλογα και θεραπεία μπορούσαν να συναντηθούν; Τι θα συνέβαινε εάν ο αυτισμός του Ρόουαν μπορούσε να μετατραπεί σε πύλη για περιπέτεια; Την περιπέτεια μιας ολόκληρης ζωής; «Το παιδί και το άλογο» είναι η συγκινητική αληθινή ιστορία του εκπληκτικού ταξιδιού που έκαναν ο Ρούπερτ, η σύζυγός του Κριστίν και ο Ρόουαν μέσα στην αδάμαστη γη της εξωτερικής Μογγολίας. Ταξίδεψαν γύρω από τον μισό κόσμο για να διασχίσουν μαζί –ιππεύοντας άλογα– αυτή τη χώρα, ώστε να συναντήσουν εκεί τους παραδοσιακούς θεραπευτές, κληρονόμους αιώνων πειθαρχίας και έμπνευσης. Είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι, ξέχειλο από προκλήσεις, αναπάντεχα όμορφα και ασυνήθιστα γεγονότα. Είναι μια αξέχαστη ιστορία που δείχνει πως ακόμη και στις σκοτεινότερες στιγμές µας μπορούμε ν’ ανακαλύψουμε τη χαρά, πως η θεραπεία μπορεί να επιτευχθεί µε τους πλέον αναπάντεχους τρόπους και πως το μαγικό και το γήινο μπορούν να συνυπάρξουν ώστε να μεταμορφώσουν τις ζωές µας.

 

 

Ο Ρούπερτ Άιζακσον γεννήθηκε στο Λονδίνο. Η µητέρα του κατάγεται από τη Νότιο Αφρική και ο πατέρας του από τη Ζιµπάµπουε. Το πρώτο του βιβλίο, «The Healing Land», συµπεριλήφθηκε στον κατάλογο των «New York Times» µε τα αξιόλογα βιβλία του 2004. Ζει στο Όστιν του Τέξας µε τη σύζυγό του Κριστίν και τον γιο τους Ρόουαν. «Το αγόρι και το άλογο» (The horse boy, 2009, νούµερο 1 µπεστ σέλερ των«Sunday Times» στην Αγγλία) µεταφράζεται σε 30 γλώσσες. 

 

Μια ιστορία αγάπης ενός άντρα προς το παιδί του και τη γυναίκα του, αλλά και προς έναν μυστικιστικό πολιτισμό. (Independent Weekly)

Θρίαμβος της ανθρώπινης ψυχής… Μόνο µία φορά στη ζωή σου ως κριτικός βιβλίου θα κλάψεις κυριολεκτικά από συγκίνηση επειδή ένα μµικρό αγόρι αρχίζει να ελέγχει τις κινήσεις του στην όχθη ενός ποταμού στη Μογγολία…  (The Daily Telegraph)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε το βιβλίο βλ. www.horseboythebook.com . Και για το ομώνυμο ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Michel Orion Scott (πέρα από τη λαµπρή διεθνή του καριέρα, τιµήθηκε µε το Βραβείο κοινού στο 2ο Κινηµατογραφικό Φεστιβάλ Υγείας «Ιπποκράτης»,  Κως, 2010) βλ. www.horseboythemovie.com

(και στον Ιππικό όμιλο στο Γουδή υπάρχει τμήμα θεραπευτικής ιππασίας. 210-7488566. Το έχουμε παρουσιάσει σε ρεπορτάζ στην εκπομπή κατά καιρούς και πάντα οι γονείς και τα παιδιά που συμμετέχουν ήταν κατενθουσιασμένοι)
Καλή δύναμη!!!

Share on Facebook

Leave a Reply