Ψυχογιός, μη μου πεις ότι δεν έχεις ανοίξει τουλάχιστον ένα βιβλίο του …

Πριν λίγες ημέρες, στον πολυχώρο πολιτισμού Ιανός, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που επιμελείται ο Γιάννης Μπασκόζος «Οι εκδότες και η ιστορία τους. Το παρόν και το μέλλον», πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Ο ιδρυτής του εκδοτικού οίκου Θάνος Ψυχογιός με έκδηλη συγκίνηση εξιστόρησε την πορεία της εταιρίας από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, μίλησε για το σύγχρονο εκδοτικό τοπίο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος του βιβλίου.
 Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η δεύτερη γενιά των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ: ο Χάρης Ψυχογιός μίλησε για τη σχέση του εκδοτικού οίκου με τις νέες τεχνολογίες, το ηλεκτρονικό βιβλίο και τη θέση του στην αγορά, η Πένυ Ψυχογιού πήρε τον λόγο για να μας δώσει πληροφορίες για την ίδρυση του νέου εκδοτικού οίκου PENA YAYINLARI  με έδρα την Κωνσταντινούπολη, που εδώ και μερικούς μήνες ξεκίνησε τη δραστηριότητά του και από τον οποίο μέσα στο 2013 θα εκδοθούν 25 βιβλία.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Νίκος Ψυχογιός, ο οποίος μίλησε για την εγχώρια αγορά του βιβλίου, το πόσο έχει επηρεάσει η γενικότερη κρίση τον κλάδο και τις βλέψεις του εκδοτικού οίκου για μέλλον.

Τέλος μίλησαν γνωστοί συγγραφείς του "¨Ψυχογιού" , όπως η Λένα Μαντά, η Ελένη Τσαμαδού, η Πασχαλία Τραυλού, ο Δημήτρης Στεφανάκης, ο Φίλιππος Φιλίππου.

 

Share on Facebook

Leave a Reply