Radio Friday: κοίτα, εδώ κάθονται οι έλληνες …

καλημέρα (κυριακή σήμερις, αλλά το Radio παραμένει Friday -τόσα στραβά κι ανάποδα συμβαίνουν, αν σε πειράζει αυτό … θες πολλά χάπια)

Καλημέρα λοιπόν … έλληνες, που μας κοιτάζουν με οίκτο (; κράτα αυτό το ερωτημάτικο) οι λαοί της ευρώπας, της γκόμενας που πήδηξε ο Δίας στα νιάτα της κι από τότε το χρωστάει μανιάτικο στην Ελλαδα, τη χώρα του γαμίκου θεού, και τώρα ήρθε η ώρα να το ξεπληρώσει.
Τι νομίζεις ότι πληρώνεις τα φράγκα που χρωστάς ως αέρα στο αέρινο χρηματοπιστωτικό σύστημα που παραφούσκωσε από τον … αέρα τον κοπανιστόνε!
Αμ όχι! Πληρώνεις τα γαμισιάτικα του Δία, την κομπορημοσύνη του τύπου που είπε  τη μαλακία για τα βελανίδια τους παρθενώνες και τα ρέστα!

Μείνε τώρα με  τα ρέστα από το φούρνο … και βγάλτην καθαρή!

Σου έλεγα για το ερωτηματικό ? στον "οίκτο" παραπάνω.
Δεν ξέρω αν μας συμπαραστέκονται ή αν συμπαραστεκόμενοι βλέπουν το δικό τους μέλλον. Το ΠΕΙΡΑΜΑ πέτυχε με ένα κωλοσινεμά καμένο. Πέρασαν τα μέτρα που ήθελαν έτσι ώστε να γίνει μέσα στην Ευρώπη, του πολιτισμού ένα οικονομικό μοντέλο τρίτου κόσμου.
Κάθε απόγευμα ο Παπαδήμιος και η παρέα του εκεί που παίρνουν το τσάι των θυμούνται ότι παίρνεις ακόμη μισθό και σύνταξη και τους κάθεται στο λαιμό το βούτημα, στρούντελ νομίζω τρώνε με χαρά. Και πάνω στη γουλιά να ξεκολήσει ο στρούντελας από τον ουρανίσκο κόβεται και λίγο λίγο η σύνταξη, ο μισθός, τα φάρμακα, τα δημόσια νηπιαγωγεία και ό,τι τέλος πάντων τους χαλάει.
Μπορούμε λοιπόν, αν ισχύει αυτός ο συλλογισμός, να μην αισθανόμαστε άσχημα ότι μας συμπαραστέκονται επειδή μας λυπούνται αλλά επειδή … ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ

Βλέπω με τρόμο τις διαστάσεις και την ταχύτητα "πληροφόρησης" από το FB και το Twitter. Μια μαλακία, μια ψεύτικη εικόνα, μια λάθος πληροφορία, αν είναι έτσι φτιάγμένη που "χτυπάει" το κέντρο του θυμικού αμέσως ανεβαίνει σε τοίχους, τιτιβίζει, αν δεν την "άκουσες" κινδυνεύεις να θεωρηθείς … εκτός.
Χωρίς έλεγχο. 'Ακριτα.
Πρόσεξε, γιατί μπορεί κάποια στιγμή να είσαι εσύ στο στόχαστρο. Φέρε τον εαυτό σου  … ούτε να το διαννοηθείς ε! Βέβαια.
Όλα θέλουν προσοχή, μέτρο και να μην τους δίνουμε μεγαλύτερη σημασία από αυτή που στην πραγματικότητα έχουν.

Ναι λοιπόν είμαστε όλοι έλληνες, μόνο που εγώ θα ήθελα να είμαι έλληνας της διασποράς. Θέλω την Ελλάδα μόνο για διακοπές. Δε το γουστάρω άλλο το ωραίο σας χωριό, με τα αρχαία που διατίθενται για αίθουσες αρχαιοκαπήλων και παραλίες μες στο σκουπίδι και την καρπουζόφλουδα.
Πρέπει να δουλέψω για να γλυτώσω τα παιδιά μου από τη λαίλαπα του Παπαδήμιου και της κυβέρνησής του, και από τους ελληναράδες που μας έφεραν μέχρι εδώ!

Άντε και "καλή τύχη μάγκες"

Share on Facebook

Leave a Reply